Hozzávalók:
40 dkg bacon szalonna
2 db burgonya
só
fekete bors
édes töröttpaprika
4-4 szelet csirkemell vagy sertéskaraj
20 dkg reszelt sajt
6 db tojás
A salátához:
2-3 db paradicsom
1 nagyobb kígyóuborka
1 csomó zöldhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál olaj
1 teáskanál citromlé
só
fekete bors
Egy magasabb oldalú sütőformát kibélelünk bacon szalonna szeletekkel úgy, hogy a forma szélén bőven kilógjanak. 2 nagy krumplit megtisztítunk, vékony szeletekre gyaluljuk. A szalonnával bélelt forma alját kirakjuk a krumpli szeletekkel. Megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával. 4 szelet csirkemellet (vagy sertés karajt) kiklpofolunk. 2 szeletet a krumplira fektetünk, fúszerezzük és megszórjuk reszelt sajttal. Újra krumpli, fűszer, sajt, hús, fűszer következik. Felütjük a tojásokat és óvatosan, hogy a sárgájuk egyben maradjon, a hússzeletekre öntjük. Ráhajtogatjuk a szalonna szeleteket. Alufóliával lefedjük és 180 fokon kb 3/4 órát sütjük. Közben elkészítjük a salátát: a paradicsomot, uborkát, hagymát és petrezselyemzöldet felaprítjuk és a fűszerekkel összekeverjük. A kész sültet pihentetés után szeleteljük és a salátával kínáljuk.
Tipp: ha csirkemellből készítjük a sültet, inkább héjában főtt krumplit használjuk, ezek hamarabb megsűlnek. A nyers krumplihoz jó a karaj hús, kicsit később sül át mindkettő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése