hozzávalók
4 db tojás
8 dkg finomliszt
8 dkg cukor
2 ek víz
1 csipet só
100 g étcsokoládé
250 g meggylekvár
Elkészítése: az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgép segítségével kb. 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vizet, csipet sót és a lisztet. Egy nagy gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és a tésztát beleöntjük. A tetejét elsimítjuk. 180 fokon kb. 13-15 perc alatt aranysárgára sütjük. A piskótáról lehúzzuk a papírt, és a porcukorral meghintett konyharuhával szorosan feltekerjük.
Amikor kihűlt, házi barack vagy meggylekvárral megtöltjük, és porcukorral megszórjuk, illetve olvasztott csokimázzal lecsurgatjuk.
sütési hőfok: 180°C
Recept a régi BrokkOli blogom Network oldaláról
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése