Oldalak

2023/06/07

Csokis meggyes piskótatekercs

hozzávalók

4 db tojás

8 dkg finomliszt

8 dkg cukor

2 ek víz

1 csipet só

100 g étcsokoládé

250 g meggylekvár

Elkészítése: az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgép segítségével kb. 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vizet, csipet sót és a lisztet. Egy nagy gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és a tésztát beleöntjük. A tetejét elsimítjuk. 180 fokon kb. 13-15 perc alatt aranysárgára sütjük. A piskótáról lehúzzuk a papírt, és a porcukorral meghintett konyharuhával szorosan feltekerjük.

Amikor kihűlt,  házi barack vagy meggylekvárral megtöltjük, és porcukorral megszórjuk, illetve olvasztott csokimázzal lecsurgatjuk.

sütési hőfok: 180°C

Recept a régi BrokkOli blogom Network oldaláról



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése