Hozzávalók:
Piskóta - 15 dkg cukor, 3 tojás, 70 ml olaj, 17 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 70 ml szénsavas narancs üdítő,
Krém:7 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 45 dkg mascarpone
Zselé: 2 csomag piros tortazselé, 5 dl víz, 10 dkg cukor
Eper kb 1 kg
Piskótára eper lekvár
Tepsi 24x37 cm
Elkészítése: a tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet, ezzel is keverjük, hozzá öntjük a narancsüdítőt, egyben jól kikeverjük. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, 180 fokon, 20-25 percig sütjük.
7 dl hideg tejet, 2 csomag vaníliás pudingot és 10 dk cukrot felfőzünk, ha kihűlt, hozzáadunk 45 dkg mascarponét és jól kikeverjük.
A kihűlt piskótát eper lekvárral megkenjük, rá vaniliapudingos/mascarponés krém, kirakjuk félbe vágott eperrel, hűtőbe tesszük.
Tortazseléből, cukorból, vízből zselét főzünk, hűtjük kicsit és az eperre ráöntjük. Pár órára hűtőbe teszük, csak utána szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése