Hozzávalók (4-5 adag)
olivaolaj
1 fej apróra vágott hagyma
3 gerezd lereszelt/átnyomott fokhagyma
2 szárzeller, apróra vágva
1 szál sárgarépa, lereszelve
40 dkg darált hús
1 teáskanál szárított oregánó
1 kis doboz paradicsompüré
20 dkg darabos paradicsom konzerv
30 dkg penne tészta
2 bögre (5 dl) húsleves (leveskockából is készíthetjük)
só, bors
egy maroknyi friss bazsalikom
tálaláshoz reszelt sajt ízlés szerint
Tálalja, amint összekeverte a mártást a tészta!
Egy nagyobb lábasban, olivaolajon megdinszteljük a hagymákat, rárakjuk az apróra összevágott zellerszárat és a lereszelt répát. Ha kicsit pirult, jöhet rá a darálthús és a paradicsompüré. Átforgatjuk, pirítjuk, majd jöhet hozzá a paradicsomkonzerv és fűszerek, ízlés szerint. Kicsit átrotyogtatjuk és hozzá adjuk a tésztát, majd felöntjük húslevessel. Beborítva kb 15 percig (vagy amíg a tészta kész lesz) főzzük. Az utolsó pár percben adjunk hozzá pár friss bazsalikom leveleket. Jó sűrű legyen, mire kész, a szaft nagyrészét szívja fel a tészta. Ha viszont kevés lenne a ráöntött lé, fözés közben pótoljuk.
Tányérra szedjük és reszelt sajttal megszórva fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése