Semmilyen zsíradék (vaj, margarin, zsír vagy olaj) nem kell a tésztájába!
Hozzávalók
fél kg laktózmentes túró
6 db tojás
1 kis pohár laktózmentes tejföl (150 g)
15 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
15 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 citrom reszelt héja
30 dkg (vagy ízlés szerinti mennyiségű) vegyes gyümölcs (nálam most friss málna és áfonya, + egy kevés fagyasztott erdei gyümölcs
(csak magozott meggy vagy mazsola is jó, de bármilyen friss vagy fagyasztott gyümölcs, illetve befőtt jó bele)
Elkészítése:
A hozzávalókat a fenti sorrendben alaposan összekeverjük. Egy közepes (nálam 35x25cm), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a bele szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta. Az eredeti recept szerint 30 percig kell sütni, nálam bő 3/4 óra volt, igaz, csak 180 fokon
Ha langyosra hűlt, felszeleteljük, majd ízlés szerint porcukorral meghintve kínáljuk.
Frissen a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése