Hozzávalók:
- 80 dkg sertésmáj
- 1 jó nagy vöröshagyma
- 3 evőkanál zsír
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- őrölt bors
- 1 teáskanál. majoránna (elhagyható)
Elkészítése:
A májat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük és vékony szeletekre felvágjuk. A hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk vagy vékonyan felszeleteljük.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt és szalmasárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig nagy lángon pirítjuk. Közben megszórjuk a majorannával, őrölt borssal, és kevergetve készre pirítjuk.
A végén megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 1 dl vízzel és megsózzuk. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre és csak egyet forralunk rajta. Azonnal tálaljuk. Főttkrumpli, cékla vagy egyébb savanyúság illik hozzá.
Receptötlet, kipróbálásra vár: a sertésmájat feldarabolom, besózom, jól átkeverem és berakom a fagyasztóba 25 percre, utána sütöm hagyma csíkokon egy kevés víz és tej hozzáadásával. Amikorra a tej elfő, kész a máj is és finom puha.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése