Nagyon csokis kakaós keksz Mimitől
Hozzávalók
20 dkg csokoládé (magas kakaótartalmú)
25 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor (tk)
1 csipet só
2 ek cukrozatlan kakaópor (púpos)
1 db tojás (nagyobb)
10 dkg cukor
15 dkg margarin
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük. A csokit (én 50%-osat használtam) egy éles késsel nagyobb darabokra vágjuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport, sót és a kakaóport.
Egy másik tálban a tojást habosra kavarjuk a cukorral, és a szobahőmérsékletű margarinnal.
A két részt összekeverjük, és beleforgatjuk a csokit.
Előkészítjük a sütőpapírral bélelt tepsit.
Egy teáskanálnyi adagot veszünk a tésztából, majd golyót formázunk, mint a fasírtot és ellapítjuk.
A tepsibe rakjuk, nem szükséges nagy távolságot hagyni a kekszek között (nekem nem terültek el).
190 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert a forró csoki könnyen megégetheti a kezünket.
32 db lett ebből az adagból. (eredeti recept itt)
Mimi finomságai |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése