Oldalak

2022/06/07

Csokis kakaós keksz


Nagyon csokis kakaós keksz Mimitől

Hozzávalók

20 dkg csokoládé (magas kakaótartalmú)

25 dkg finomliszt

1 teáskanál sütőpor (tk)

1 csipet só

2 ek cukrozatlan kakaópor (púpos)

1 db tojás (nagyobb)

10 dkg cukor

15 dkg margarin

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük. A csokit (én 50%-osat használtam) egy éles késsel nagyobb darabokra vágjuk.

A lisztben elkeverjük a sütőport, sót és a kakaóport.

Egy másik tálban a tojást habosra kavarjuk a cukorral, és a szobahőmérsékletű margarinnal.

A két részt összekeverjük, és beleforgatjuk a csokit.

Előkészítjük a sütőpapírral bélelt tepsit.

Egy teáskanálnyi adagot veszünk a tésztából, majd golyót formázunk, mint a fasírtot és ellapítjuk.

A tepsibe rakjuk, nem szükséges nagy távolságot hagyni a kekszek között (nekem nem terültek el).

190 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.

Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert a forró csoki könnyen megégetheti a kezünket.

32 db lett ebből az adagból. (eredeti recept itt)


Mimi finomságai







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése