Ötvösné Jónás Erika máglyarakás receptje
Hozzávalok:
15 db sima kifli
8- 10 db édes közepes alma
1,5 liter tej a kifli áztatásához
5 db tojás, a sárgája a tejbe a fehérje pedig kemény habbáverni a süti tetejére
Faféj
Cukor
Vaniliacukor
1 db kockamargarin
1 db citrom
Sárgabarack lekvár ízlés szerint
Margarin a sütöpapir megkenéséhez
Zsemlemorzsa amivel megszórom a margarinos sütöpapirt
Legelőszőr megpucolom az almát kidaarabolom a magházát és szeletelem kisunnyi vastagságura a margarinon megpárolom az alma szeleteket , ízlés szerint cukrozom és fahéjozom. A kiflit szeletelem, előkészítem a tejet a tojássárgáját cukorral és vaniliacukoral öszekeverem beleöntöm a tejbe. Ebbe a tojásárgás tejbe teszek még Vaniliacukor és megáztatom a kifliszeleteket. Sütöpapirt megkenem margarinnal és megszorom zsemlemorzsával ere pakolom az áztatott kiflit.
A megásztatott kiflire rakom a dinsztelt almadarabokat ere csöpögtetek sárgabarack lekvárt ezt berakom az előmelegitett 200 fokos sütöbe. Sütöm fél órát de ez attól is függ mennyire szárad meg a kifli nagyon nem szabad megszáritani.
Utána a kemény tojájhabot amibe cukrot Vaniliacukor és pár csepp citromlevet raktam, rákenem a kiflire egyenletesen elosztom. Még kábé 10-15 percig sütöm a tojásfehérjével. forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése