Oldalak

2022/05/24

Máglyarakás

Ötvösné Jónás Erika máglyarakás receptje 

Hozzávalok:

15 db sima kifli

8- 10 db édes közepes alma

1,5 liter tej a kifli áztatásához

5 db tojás, a sárgája a tejbe a fehérje pedig kemény habbáverni a süti tetejére

Faféj 

Cukor

Vaniliacukor

1 db kockamargarin

1 db citrom

Sárgabarack lekvár ízlés szerint

Margarin a sütöpapir megkenéséhez

Zsemlemorzsa amivel megszórom a margarinos sütöpapirt

Legelőszőr megpucolom az almát kidaarabolom a magházát és szeletelem kisunnyi vastagságura a margarinon megpárolom az alma szeleteket , ízlés szerint cukrozom és fahéjozom. A kiflit szeletelem, előkészítem a tejet a tojássárgáját cukorral és vaniliacukoral öszekeverem beleöntöm a tejbe. Ebbe a tojásárgás tejbe teszek még Vaniliacukor és  megáztatom a kifliszeleteket. Sütöpapirt megkenem margarinnal és megszorom zsemlemorzsával ere pakolom az áztatott kiflit.

A megásztatott kiflire rakom a dinsztelt almadarabokat ere csöpögtetek sárgabarack lekvárt ezt berakom az előmelegitett 200 fokos sütöbe. Sütöm fél órát de ez attól is függ mennyire szárad meg a kifli nagyon nem szabad megszáritani.

Utána a kemény tojájhabot amibe cukrot Vaniliacukor és pár csepp citromlevet raktam, rákenem a kiflire egyenletesen elosztom. Még kábé 10-15 percig sütöm a tojásfehérjével. forrás 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése