2022/01/26

Stefánia szelet / Stefániavagdalt

 Hozzávalók:

10 keménytojás

3 evőkanál zsír

1 kg fasírtkeverék (fasírt keverék: 1 kg darált hús, 2 evőkanál zsír, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, 1 közepes fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1/2 kűvéskanál őrölt feketebors, 2 evőkanál  töröttpaprika, 2 teáskanál só. - A zsemlét vízben beáztatom, majd kicsavarom és szétmorzsolom. A hagymát apróra vágom és a zsírban üvegesre párolom. Az összes felsorolt hozzávalót alaposan összegyúrom és pár órára a hűtőbe teszem.)

A tojásokat megpucolom. Egy kisebb tepsit vagy egy hosszúkás sütőformát kibélelek alufóliával, amit zsírral bekenek. Ráhelyezek egy nagyobb réteg vagdalthús masszát, majd sorban egymás mellé szorosan rárakom a tojásokat, végül befedem a maradék húsmasszával. A vagdaltból nedves kézzel egy veknit formázok. A maradék zsírt rákenem és előmelegített sütőbn, 200 fokon kb 90 percig sütöm. Időközben többször megöntözöm a kifolyó zsírjával. Főzelékhez feltétnek, vagy krumplipürével tálalom. Hidegtálon is jól mutat, már előző nap elkészíthető.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése