2022/01/07

Csokimáz

Zserbóra, mézeskrémesre vagy bármilyen csokis tetejű süteményre a legjobb máz.

Hozzávalók:

6 evőkanál porcukor

2 evőkanál holland kakópor (nem a zsírszegény!)

2 evőkanál víz

5 dkg jó minőségű, nem csökkentett zsírtartalmú! vaj, mert ha nagyon vizes, nem fog megdermedni a máz rendesen

Mindent egy kis lábasban, lassú tűzön felfőzünk a vajjal együtt, utána a sütemény tetejére öntjük és  elsimítjuk..

***

Hozzávalók: 2 evőkanál holland kakaópor, 15 dkg cukor, 3 evőkanál meleg víz, 0,5 dl étolaj, 15 dkg vaj

A kakaóport, cukrot és vizet folyamatosan kevergetve együtt felfőzöm. Mikor elválik az edény szélétől, hozzáadok fél dl étolajat (ettől lesz szép fényes majd a máz), összekeverem, lehúzom a tűzről és teljesen simára keverek benne 15 dkg vajat. 

Zserbóra, Lajcsi szeletre, bármilyen süteményre, tortára való máz, szép fényes, vágható.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése