Zserbóra, mézeskrémesre vagy bármilyen csokis tetejű süteményre a legjobb máz.
Hozzávalók:
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál holland kakópor (nem a zsírszegény!)
2 evőkanál víz
5 dkg jó minőségű, nem csökkentett zsírtartalmú! vaj, mert ha nagyon vizes, nem fog megdermedni a máz rendesen
Mindent egy kis lábasban, lassú tűzön felfőzünk a vajjal együtt, utána a sütemény tetejére öntjük és elsimítjuk..
***
Hozzávalók: 2 evőkanál holland kakaópor, 15 dkg cukor, 3 evőkanál meleg víz, 0,5 dl étolaj, 15 dkg vaj
A kakaóport, cukrot és vizet folyamatosan kevergetve együtt felfőzöm. Mikor elválik az edény szélétől, hozzáadok fél dl étolajat (ettől lesz szép fényes majd a máz), összekeverem, lehúzom a tűzről és teljesen simára keverek benne 15 dkg vajat.
Zserbóra, Lajcsi szeletre, bármilyen süteményre, tortára való máz, szép fényes, vágható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése