Hozzávalók:
80 dk pulykamell
3 csomag szeletelt bacon szalonna
25 dkg aszalt szilva
25 dkg aszalt barack
25 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőformát (lehet őzgerinc, én püspökkenyér sütőformában készítettem) kibéleljük baconnel (kicsit fedjék egymást a szeletek) rárakunk egy réteg pulykamellet, arra reszelt sajtot majd a szilvát, megint egy réteg húst, ismét sajtot és a barackot, megszórjuk reszelt sajttal és rárakjuk a maradék húst. Ráhajtjuk a formából kilógó bacont szeleteket, plusz még a tetejére hosszában is teszünk, hogy teljesen befedje. Hideg sütőbe rakjuk, majd közepes hőfokon sütjük kb 40 percig, azután ha szükséges, felemeljük a hőfokot és sütjük még 5-10 percet, hogy szépen megpiruljon a teteje. Nem csak mutatós, de nagyon finom is, bármilyen ünnepi alkalomra megfelelő sült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése