Hozzávalók
Húsgombóc:
fél kg darált hús
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
1 csésze párolt rizs (jó a maradék is)
ízlés szerint só, bors, kömény
Paradicsommártás:
fél liter paradicsompüté
1 dl étolaj
10 dkg liszt
2 dl víz
ízlés szerint cukor, só
Elkészítése:
A húsgombóc hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk, és vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk belőle. Lobogó sós vízbe rakjuk és forrástól számított 20-25 percig főzzük. Amíg a gombócok főnek, elkészítjük a paradicsommártást. Egy közepes lábasban olajat forrósítunk, beleszórjuk a lisztet, a szokásos módon zsemleszínű rántást készítünk. Apránként hozzáadjuk a paradicsomlevet, cukrot és a megfelelő sűrűség eléréséig vizet. sóval ízesítjül, felfőzzük. A készre főtt húsgombócokat kiszedjük a főzővízből, majd a paradicsommártásba téve forralunk rajta egyet. Főtt krumplival tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése