Oldalak

2021/11/10

Paradicsommártás húsgombóccal

Hozzávalók


Húsgombóc:

fél kg darált hús

2 gerezd fokhagyma

2 tojás

1 csésze párolt rizs (jó a maradék is)

ízlés szerint só, bors, kömény


Paradicsommártás:

fél liter paradicsompüté

1 dl étolaj

10 dkg liszt

2 dl víz

ízlés szerint cukor, só


Elkészítése:

A húsgombóc hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk, és vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk belőle. Lobogó sós vízbe rakjuk és forrástól számított 20-25 percig főzzük. Amíg a gombócok főnek, elkészítjük a paradicsommártást. Egy közepes lábasban olajat forrósítunk, beleszórjuk a lisztet, a szokásos módon zsemleszínű rántást készítünk. Apránként hozzáadjuk a paradicsomlevet, cukrot és a megfelelő sűrűség eléréséig vizet. sóval ízesítjül, felfőzzük. A készre főtt húsgombócokat kiszedjük a főzővízből, majd a paradicsommártásba téve forralunk rajta egyet. Főtt krumplival tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése