Oldalak

2021/11/10

Babos sertésragu

 Hozzávalók:

1,5 kg sertéshús

3 fej vöröshagyma

2 doboz (chilis) bab konzerv

1 doboz kukorica konzerv

1 doboz vágott zöldbab konzerv

2 paradicsom

2 paprika

olaj

ételízesítő

piros arany

pirospaprika

bors


Elkészítés: aprított vöröshagymát dinsztelek olajon, majd pirospaprikával meghintem és kockákra vágott paradicsomot, illetve paprikát teszek bele, végül a felkockázott húst. Ízlés szerint fűszerezem, de vizet csak később öntök rá. Piros aranyat is teszek bele, majd kevés vízzel készre főzöm a pörköltet. Mikor a hús már kellőképp megpuhult, akkor adom hozzá a bab és kukorica konzerveket (a kukorica és a zöldbab levét leszűröm) és az egészet összeforralom. Főtt krumplival, ízlés szerint savanyúsággal tálalom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése