Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 10 dkg bacon, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 dl tej, 30 dkg burgonya, 5 dkg brokkoli, 2 db paradicsom, bors, 10 dkg sajt (trappista), 5 dkg karfiol, 5 dkg bab (zöld), szerecsendió
A vajat felmelegítjük. Hozzáadjuk a lisztet és rántást készítünk belőle. Tejjel felöntjük, és csomómentesre keverjük. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. A burgonyát nagyon vékony szeletekre vágjuk. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk. Éppen hogy csak elősütjük. A bacont is elősütjük. Egy tűzálló tálba alulra burgonyaszeleteket teszünk. Kicsit megsózzuk. Rárakjuk a csirkét, majd arra a szalonnát. Erre megy a zöldség. A paradicsomot karikára vágva tesszük rá. Ezt leöntjük a tejmártással. Tetejére sajtot reszelünk, és fél óráig sütjük 150 fokon.
(Régi munkahelyi receptem a Hoxa-n)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése