Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 kis pohár tejföl, 20 dkg sonka, 1 ek olaj vagy zsír, 10 dkg reszelt sajt, só, bors ízlés szerint, díszítésnek ízlés szerint egy kis metélőhagyma
Elkészítés: a félbe, vagy ízlés szerint negyedbe tördelt spagettit a szokásos módon kifőzzük. A sonkát vékony csíkokra vagy kockákra szeleteljük, a fokhagymákat pedig nagyon apróra vágjuk, esetleg lereszeljük. Serpenyőbe minimális olajat teszünk, belerakjuk a sonkát és megpirítjuk. Ha már szép színe van a sonkának, hozzáadjuk a fokhagymát, amivel kicsit összepirítjuk. Ha ez kész, a tészta vizéből kb 1,5 decit hozzáöntünk a sonkás keverékhez. Ehhez adjuk a 2 kis pohár tejfölt, illetve a reszelt sajt felét, sót, borsot. Az egészet összerottyantjuk. Közben a kifőtt, leszűrt tésztát az elkészített tejfölös keverékbe rakjuk és összeforgatjuk. Ha nagyobb serpenyőben készítettük, akkor akár abban is hagyhatjuk az egészet. Tálalásnál a tetejét még melegen a maradék reszelt sajttal, illetve apróra vágott metélőhagymával megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése