Hozzávalók
Piskóta:
6 tojás
15 dkg cukor
5 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
7 dkg darált mák
fél narancs reszelt héja
Krém:
25 dkg mascarpone
10 dkg vaj
1 narancs leve
fél narancs reszelt héja
15 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
1 kis doboz (2 dl) cukrászhab
A 6 tojásból a nagy gáztepsiben mákos piskótát sütünk. Még melegen egy konyharuhára borítjuk és feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet : a mascarponéhoz adjuk hozzá a puha vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a narancslevet és reszelt narancshéjat, majd keverjük jó habosra. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a narancsos krémhez.
A teljesen kihűlt tésztát tekerjük ki, majd egyenletesen kenjük rá a krémet, óvatosan tekerjük fel és kivül a piskótára csurgassunk olvasztott csokoládét. Legalább 2-3 órára tegyük hideg helyre. Készíthetjük úgy is, hogy a kitekert piskótára rákenjük a krém 2/3-át, majd kívül is bevonjuk a megmaradt krémmel, díszítésként pedig megszórjuk egész szemes mákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése