Oldalak

2021/01/19

Mákos piskótatekercs narancsos mascarpone krémmel töltve

Hozzávalók

Piskóta:

6 tojás

15 dkg cukor

5 dkg liszt

3 dkg étkezési keményítő

7 dkg darált mák

fél narancs reszelt héja


Krém:

25 dkg mascarpone

10 dkg vaj

1 narancs leve

fél narancs reszelt héja

15 dkg porcukor

2 tasak vaníliás cukor

1 kis doboz (2 dl) cukrászhab 

A 6 tojásból a nagy gáztepsiben mákos piskótát sütünk. Még melegen egy konyharuhára borítjuk és feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet : a mascarponéhoz adjuk hozzá a puha vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a narancslevet és reszelt narancshéjat, majd keverjük jó habosra. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a narancsos krémhez.

A teljesen kihűlt tésztát tekerjük ki, majd egyenletesen kenjük rá a krémet, óvatosan tekerjük fel és kivül a piskótára csurgassunk olvasztott csokoládét. Legalább 2-3 órára tegyük hideg helyre.  Készíthetjük úgy is, hogy a kitekert piskótára rákenjük a krém 2/3-át, majd kívül is bevonjuk a megmaradt krémmel, díszítésként pedig megszórjuk egész szemes mákkal. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése