Hozzávalók
40 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
1 késhegynyi só
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
25 dkg margarin
1 tojás
2 kanál tejföl
+ az összeregasztáshoz házi baracklekvár
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és a cukrokkal. Elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a felvert tojást és annyi tejfölt (kb 2 evőkanállal), hogy jól formálható legyen a tészta. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Az összeállított tésztát folpackba csomagoljuk és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Az idő letelte után a tésztát kinyújtjuk és linzer formákkal kiszaggatjuk, sütőpapiros tepsire rakjuk és világosra sütjük. Ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk őket. Ha frissen fogyasztjuk, porcukorral megszórva vagy olvasztott csokival megcsurgatva/csíkozva díszíthetjük. Ugyanolyan jól tárolható mint a hagyományos linzer és szintén nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése