Oldalak

2020/11/23

Tejfölös linzer

Hozzávalók

40 dkg finomliszt

1 tasak sütőpor

1 késhegynyi só

15 dkg porcukor

1 tasak vaníliás cukor

25 dkg margarin

1 tojás

2 kanál tejföl

+ az összeregasztáshoz házi baracklekvár 

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és a cukrokkal. Elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a felvert tojást és annyi tejfölt (kb 2 evőkanállal), hogy jól formálható legyen a tészta. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Az összeállított tésztát folpackba csomagoljuk és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Az idő letelte után a tésztát kinyújtjuk és linzer formákkal kiszaggatjuk, sütőpapiros tepsire rakjuk és világosra sütjük. Ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk őket. Ha frissen fogyasztjuk, porcukorral megszórva vagy olvasztott csokival megcsurgatva/csíkozva díszíthetjük. Ugyanolyan jól tárolható mint a hagyományos linzer és szintén nagyon finom. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése