Hozzávalók:
egy kg sertéscomb, néhány karajcsont, só, 50 dkg burgonya. 3
petrezselyemgyökér, 2 sárgarépa, 2 zöldpaprika, 1 vöröshagyma, 2 csípős paprika, 1 kisebb csokor zellerzöld, 1 gerezd fokhagyma.
Fűszerek: kávéskanálnyi őrölt kömény, feketebors, 1 babérlevél, 4 teáskanál őrölt fűszerpaprika.
A kockákra vágott sertéscombot és a húsos karajcsontot hideg vízben, sóval feltesszük főni. Meghámozzuk, és kockákra vágjuk a krumplit. Megtisztítjuk a gyökérzöldségeket, és vékony karikákra vágjuk. Amikor a hús felforrt, leszedjük a habját. Beletesszük a sárgarépát és petrezselymet, a zeller zöldjét és a paprikákat. Köménnyel, feketeborssal, babérlevéllel fűszerezzük, és beleaprítjuk a fokhagymát. Lassú tűzön főzzük. Amikor a hús már majdnem teljesen kész, beleöntjük a burgonyát, és együtt főzzük tovább.
A tetejét őrölt fűszerpaprikával megszórjuk, összeforraljuk, és tálaljuk.
Ízőrzők recept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése