2019/04/20

Fokhagymás csodapecsenye

Hozzávalók 4 személyre:
1,2 kg pulyka felsőcomb filé
1,5-1,5 dl paradicsomlé, sör, tej, étolaj
2 csapott teáskanál ételizesítő
4 gerezd fokhagyma
só, bors
25 dkg reszelt sajt

Összekeverjük a paradicsomlét a sörrel, tejjel és olajjal, a nagyon apróra vagdalt fokhagymával és a vegetával. Egy tepsit kikenünk egy kevés olajjal, belerakjuk az előkészített (sózott, borsozott) hússzeleteket. Rálocsoljuk a mártást. Befedjük alufóliával és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a hús megpuhul. Ekkor levesszük a fóliát és a húst bőven megszórjuk reszelt sajttal, amit rápirítunk a pecsenyénkre. Nagyon finom, omlós lesz a hús. Sütőben sült répával és hasáb burgonyával tálaljuk.
(régi receptem felújítva)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése