Hozzávalók:
a tésztához:
6 tojásfehérje
10 dkg liszt
fél tasak sütőpor
25 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék
csipetnyi só
a krémhez:
6 tojássárgája
1,5 tasak vanília ízű pudingpor
5 dl tej
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
mandula
Elkészítés: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük- a cukrot közben apránként adagoljuk bele.
Hozzáadjuk a kókuszreszelékkel, sütőporral meg egy csipetnyi sóval elkevert lisztet. Közepes méretű, kikent, de nem kilisztezett!!! tepsiben sütjük(vagy inkább szárítjuk) halvány sárgára.
Amíg hűl, elkészítjük a krémet:
a tejet a pudinggal, 1 evőkanál porcukorral és a tojássárgákkal sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a többi porcukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
A tésztára rákenjük a krémet, megszórjuk kókuszreszelékkel és mandulaforgács darabkákkal díszítjük (én blansírozott, szeletelt mandulát használtam).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése