Oldalak

2019/02/06

Raffaello tepsiben


Hozzávalók:
a tésztához:
6 tojásfehérje
10 dkg liszt
fél tasak sütőpor
25 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék
csipetnyi só

a krémhez:
6 tojássárgája
1,5 tasak vanília ízű pudingpor
5 dl tej
25 dkg porcukor
25 dkg  margarin

tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
mandula

Elkészítés: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük- a cukrot közben apránként adagoljuk bele.
Hozzáadjuk a kókuszreszelékkel, sütőporral meg egy csipetnyi sóval elkevert lisztet. Közepes méretű, kikent, de nem kilisztezett!!! tepsiben sütjük(vagy inkább szárítjuk) halvány sárgára.
Amíg hűl, elkészítjük a krémet:
a tejet a pudinggal, 1 evőkanál porcukorral és a tojássárgákkal sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a többi porcukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
A tésztára rákenjük a krémet, megszórjuk kókuszreszelékkel és mandulaforgács darabkákkal díszítjük (én blansírozott, szeletelt mandulát használtam).





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése