Oldalak

2019/02/09

Kolbászos-krumplis tarhonya tepertőbőrrel

Hozzávalók: 40 dkg tarhonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 db krumpli, 2 paradicsom, 2 paprika, 20 dkg sózott szalonna, 30 dkg kolbász, 20 dkg tepertőbőr, 4 evőkanál (liba) zsír, só.

A szalonnát hasábokra, majd szeletekre vágva lehetőleg öntöttvas edény aljába tesszük.
A füstölt kolbászt a bőrével együtt – hogy ne essen szét főzés közben – 5-6 centis darabokban (én csak 1 centisre szeleteltem) mellérakjuk. A vöröshagymát csíkokra vágva rászórjuk, 3-4 evőkanál zsírt csepegtetünk rá, és addig pirítjuk, amíg a szalonna zsírjára sül. Apróra vágott burgonyát adunk még hozzá, ezzel is összesütjük.
Beletesszük a tarhonyát. Folyamatosan kevergetve sütjük, amíg a tarhonya is megpirul. Ekkor felengedjük annyi langyos vízzel, ami a tarhonya mennyiségének háromszorosa. Beledobjuk a tepertőbőröket, az összevágott paradicsomot és paprikát, majd ettől kezdve puhára főzzük. Menet közben megkóstoljuk, és amennyiben szükséges, ízesítjük sóval.
recept: Ízörzők - Kiskunfélegyháza 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése