A tésztához :
6 tojás
20 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
25 dkg félfogós liszt (vagy 15 dkg finom és 10 dkg rétesliszt)
1 tasak sütőpor
fél dl olaj
1 dl víz
2 evőkanál kakaópor
1 csipet só vagy egy mokkáskanál citromlé
A pudinghoz:
2 tasak epres (vagy ízlés szerinti) pudingpor
6 evőkanál kristálycukor
8 dl tej
A tetejére:
2 nagy doboz tejföl
6-8 evőkanál porcukor (attól függ, hogy 330 vagy 450 grammos a tejföl)
2 tasak vaníliás cukor
őrölt fahéj
Elkészítés:
a pudingport elkeverjük kevés tejjel, és a cukorral. A többi tejet is hozzáadjuk majd megfőzzük a pudingot. Hagyjuk langyosra hűlni.
A lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojássárgákat a cukrokkal nagyon habosra keverjük, majd kisebb adagokban hozzá adjuk a vizet és az olajat is, így is jól kikeverjük, majd már fakanállal apránként hozzá adjuk a lisztes keveréket és összedolgozzuk a masszát.
A tojásfehérjékből pici sóval vagy citromlével jó kemény habot verünk és hozzá keverjük a masszához.
A tészta bő felét margarinnal kikent, lisztezett 30x35 cm-es tepsibe öntjük , a másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd csurgassuk rá a sárga tésztára és villával kissé kevergessük meg, hogy márványos legyen.
A kihűlt pudingot teáskanállal rakosgassuk a tészta tetejére.
A tepsit tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük kb fél órát (sütő függő). Tűpróba!
A tejfölöket keverjük ki a cukrokkal és ha kész a süti, kenjük rá a még forró tésztára és simítsuk el a tetején. Villával kicsit megcifrázhatjuk.
Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe és pár óra múlva már szeletelhető. Tálalás előtt hintsük meg fahéjjal, de anélkül is nagyon finom.
Hasonló süti, mint a kráter szelet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése