A tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
1 tasak sütőpor
5 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
5 tojás sárgája
25 dkg margarin
egy csipet só
Először a tojások sárgáját a cukrokkal jó habosra kavarom, majd apránként hozzáadom a puha margarint. Ha már teljesen sima az egész, beledolgozom a sütőporos lisztet. Az átgyúrt tésztát ketté veszem, az egyik felét vékonyra nyújtom és kibélelek vele egy 35x35 cm-es tepsit, amit előzőleg margarinnal kikenek, liszttel megszórok. A tészta másik felét ketté veszem és külön-külön folpackba csomagolva fagyasztóba rakom.
A töltelék hozzávalói:
20 dkg durvára vagdalt dió
5 tojásfehérje
20 dkg cukor
5 evőkanál baracklekvár
pici só vagy citromlé
A tojások fehérjét egy pici sóval vagy citromlével felverem, majd apránként hozzáadva a cukrot nagyon kemény habbá verem. Hozzákeverem az 5 evőkanál baracklekvárt és a vagdalt diót.
Ennek a krémnek a felét a tepsiben lévő tésztára kenem.
A fagyasztóból kiveszem az egyik csomag tésztát és nagy lyukú reszelőn a diós habra reszelem.
Erre rákenem a hab maradékát, arra pedig ráreszelem a másik tésztát. 180°C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranysárgára sütöm. Tálalás előtt megszórom vaníliás porcukorral és kockákra vágva kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése