a tésztához
20 dkg liszt
mokkáskanálnyi sütőpor
10 dkg puha vaj/sütő margarin
1 kis pohár natur joghurt
só ízlés szerint
a tetejére
1 tojás
5 dkg apróra reszelt kemény sajt
só ízlés szerint (durva szemű)
1 evőkanálnyi tökmag/napraforgómag/szezámmag/lenmag/köménymag (ízlés szerint)
Elkészítés: összekeverjük a lisztet a sóval, majd hozzá adjuk a puha margarint és a joghurtot.
Ezt simára gyúrjuk 20 percig hűtőben pihentetjük.
Belisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, lekenjük a tojással, és rászórjuk a sót, sajtot és a magvakat. Kisujjnyi vékony rudakra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb 15-20 percig sütjük, illetve amíg szép, pirosas nem lesz. Érdemes dupla adagot sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése