Hozzávalók:
1 kg áttört főtt krumpli (hajában főtt)
2 tojás
1 evőkanál zsír
1 teáskanál só
+ annyi liszt, hogy könnyen összegyúrható és nyújtható, nem ragadós
állagú tésztát kapjunk
zsír vagy olaj a sütéshez
A krumplit hűtsük ki legalább langyosra, különben a tészta sok lisztet fog felvenni! Először a zsírt dolgozom bele az áttört krumpliba, majd a többi hozzávalóval összegyúrom, ujjnyi (kb 1 cm) vastagra
nyújtom majd pohárral kb 5 cm-es köröket szaggatok a tésztából és
forró olajban vagy zsírban kisütöm.
Lekvárral vagy csak picit megsózva, esetleg tejföllel fogyasztjuk.
Anyu receptje.
Köszönöm nagyon finom lett a bugony pogácsa !!!
VálaszTörlésNagyon örülök és köszönöm a visszajelzést :)
Törlés