Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg áttört túró
2,5 dl tejföl
10 dkg lágy margarin
2 tojás sárgája
1 csapott evőkanál só
3 dkg élesztő
tojás a lekenéshez
szóráshoz kb 10 dkg sajt
Tálba szórom a lisztet, a közepébe mélyedést készítek és minden hozzávalót beleteszek. Ezután kézzel, de inkább robotgéppel összedolgozom. A tészta elég lágy de közben masszív is lesz.
Egy órára a hűtőbe teszem, ahol keményebbé válik és közben kel is.
Ha letelt az egy óra, kiveszem, kinyújtom és meghajtogatom háromba/négybe, majd fél órát pihentetem utána megint hajtogatom és most már nyújtom, jó egy ujjnyi vastagságúra. Késsel berácsozom, kis pogácsa szaggatóval kiszurkálom, tepsire rakom. A pogácsák tetejét tojással lekenem és egy kevés reszelt sajttal is megszóróm. 180 fokon kb 25 percet sütöm, vagy amíg szép aranysárga nem lesz. Sima túró és sajt helyett juhtúróval és füstölt sajttal még finomabb, ízletesebb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése