4 tojásból piskótát sütünk a szokásos módon egy tortaformában.
Közben elkészítjük a krémet:
1 tasak csokoládé ízű pudinghoz adunk 1 evőkanál keserű kakaóport és 5
evőkanál cukrot. Ezt a keveréket felfőzzük fél liter tejben.Kihűtjük,
majd jó habosra kavarjuk 15 dkg vajjal vagy margarinnal.
Felszeletelünk egy csíkos fonott kalácsot (ha szikkadtabb, annál jobb).
A kihűlt piskótát ketté vágjuk.
Az egyik részt bőven megkenjük málnalekvárral és kirakjuk vékonyra vágott szikkadt kalács szeletekkel.
Erre rákenjük a csokis pudingkrém felét. A pudingos réteget beborítjuk a maradék kalács szeletekkel.
A piskóta másik részét is jól megkenjük málnalekvárral és a lekváros
felével ráborítjuk a második kalács rétegre. A puding maradékával
lekenjük a tortánkat, a tetejére reszelt csokoládét szórunk és hűvös
helyre tesszük, hogy megpuhuljon.
Tipp: málna helyett bármilyen (pl barack vagy áfonya) lekvárt használhatunk. Szórásnak a fehércsoki reszelék a mutatósabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése