2017/09/06

Kókuszos túrós-meggyes szelet

Hozzávalók:

Tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
15 dkg cukor
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
2 tojás sárgája
3 evőkanál kakaópor
csipetnyi só
+ annyi tejföl, hogy könnyű és gyúrható legyen a tészta

Töltelékhez:
1/2 kg túró
25 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
1 tasak vaníliás cukor
3-4 evőkanál gríz
pici só
2-3 kis pohár tejföl (joghurt is ugyan olyan jó)
4-5 tojásfehérje (2, ami a tésztából marad, többi meg ha van maradék a hűtőben - ha több tojásfehérjét használunk, értelemszerűen tegyünk a töltelékbe kicsivel több kókuszreszeléket és grízt is)
+ magozott meggy

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, az egyik felét egy 30x33 cm-es tepsibe nyújtjuk (eléggé szakad a tészta, de lehet "foltozni").
A töltelékhez a túrót alaposan áttörjük a cukrokkal, összekeverjük a többi hozzávalóval, végül beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.
Az elkészült tölteléket a tepsiben lévő tésztára simítjuk, majd megszórjuk magozott meggyel (picit belenyomkodhatjuk a túrótöltelékbe), utána a másik kinyújtott tésztalappal befedjük.
Előmelegített sütőben, gáz 4-5 fokozaton tűpróbáig sütjük. Hűlés után porcukorral megszórva, vagy olvasztott fehércsokival megcsíkozva és tetszőlegesen szeletelve tálaljuk.
Ha több meggyünk van, akkor az alsó tésztára is rakhatunk belőle, arra a túrókrém, rá a meggy többi része, arra a tészta másik fele.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése