2017/05/02

Gyümölcsös zabpehely tallér - liszt, cukor, tej és tojás mentes

Hozzávalók:
3 db nagyon érett banán
4 evőkanál vagdalt vörös áfonya
4 evőkanál apróra vagdalt dió (ha nincs, jó a diópótló is)
2 evőkanál mandulapehely
12 evőkanál zabpehely (ha van, inkább az aprószemt használjuk)
késhegynyi szódabikarbóna
A banánokat először villával áttörjük majd belekeverjük a többi hozzávalót - jól összedolgozzuk.
A masszából nagyobb diónyi halmokat rakunk sütőpapírral bélelt tepsibe. A "gombócokat" ellapítjuk (kb kisujjnyi vékonyra) és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük - gáz 4-es fokozaton. Frissen kisűlve, melegen még puha, de később sem lesz száraz/ropogós, inkább picit szaftosabb. Frissen vagy kihűlve egyaránt nagyon finom 👌👍
(Áfonya helyett bármilyen aszalt vagy kandírozott gyümölcsöt használhatunk.)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése