30 dkg (előző este kiválogatott, átmosott, beáztatott) babot felteszünk főni 2 gerezd zúzott
fokhagymával, 3-4 babérlevéllel, mokkás kanálnyi köménymaggal, szemes borssal és 2 tyúkhúsleves-kockával. Egy másik
fazékban kevés olajon megpirítunk 1 nagy fej apróra vagott hagymát.
1 megmosott csirkemellet kockára vágunk, sóval, borssal és még 2 gerezd zúzott fokhagymával összekeverjük és a hagymás olajon átpiritjuk.
Mikor a hús kifeheredett, hozzá adunk 1 doboz levétől leszűrt gombakonzervet és együtt
puhára pároljuk. Ha kész a bab és a csirke is, akkor összeöntjük őket, hozzáadunk 1 doboz sűritett paradicsomot, morzsolunk bele kakukkfuvet és bazsalikomot. Összeforraljuk. Tálaláskor a tányérba reszelt
füstölt sajtot teszünk és erre szedjük a forró levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése