A tészta hozzávalói:
fél kg liszt
1 csomag sütőpor
1 sütőmargarin
20 dkg cukor
6 db tojás
1 citrom reszelt héja
1 citrom kifacsart leve
2 tasak vaníliás cukor
csipetnyi só
1 doboz barack konzerv
A tejfölös túró:
fél kg túró,
1 nagy pohár tejföl,
20 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
fél citrom reszelt héja
A morzsa:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
1 csipet só
20 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
Egy kisebb tálban összedolgozzuk a morzsa hozzávalóit és hűtőbe rakjuk.
A barackot leszűrjük, feldaraboljuk.
A túrótt áttörjük és kikeverjük a többi hozzávalóval.
A tészta hozzávalóit simára összedolgozzuk egy tálban, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Rákanalazzuk a túrós krémet, arra rárakosgatjuk a levétől jól leecsöpögtetett barack darabokat.
Előmelegített sütőbe tesszük és kb 30 percig sütjük.
Ekkor egyenletesen rászorjuk a hűtőből kivett morzsát, amivel még kb 10 percig sütjük, ne piruljon meg a tetején a morzsa ! A tepsiben langyosra hűtjük és úgy szeleteljük.
Barack helyett más gyümölccsel is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése