50 dkg sertéscomb
1 kis pohár tejföl
1 fej hagyma
1 evőkanál pirosarany/paprika krém
fél kiló zöldbab (tisztítva, feldarabolva)
liszt
só
olaj
A zöldbabot annyi sós vízben megfőzzük, amennyi épp ellepi.
A húst felszeleteljük és vékonyra kiverjük. Sózzuk, lisztbe mártjuk és serpenyőben, forró olajon mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. Kivesszük, félre tesszük. A visszamaradt olajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát.hozzá adjuk a paprikakrémet, felengedjük a bab főzőlevével.
Beletesszük a hús szeleteket és puhára pároljuk.Tejföllel elkevert liszttel behabarjuk. Végül hozzáadjuk a babot és még pár percig együtt pároljuk.
Galuskával, rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése