2016/03/14
Nemzeti színű sütemény / Magyar szelet
A tészta alapja a "csodatészta"
Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 dl olaj
2 dl tej
30 dkg liszt
1 tasak sütőpor
zöld ételfesték
A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, utána tovább keverjük az olajjal és a tejjel. Hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet, zöld ételfestéket (kb fél teáskanálnyit) és az egészet jól kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, gáz 5-ös fokozatán megsütjük (kb 25 perc). Ha már nem ragad a beleszúrt késhegyre, készen van.
A krém hozzávalói:
50 dkg túró
30 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
+
1 tasak vaníliás pudingpor
3 kanál cukor
4 dl tej
A túrót alaposan áttörjük a cukrokkal.
A pudingport összekeverjük a cukorral és felfőzzük a tejjel.
Ha már csak éppen langyos, összedolgozzuk a túróval.
A pudingos túrókrémet rákenjük a kihűlt tésztára és bevonjuk a következő mázzal:
Máz hozzávalói:
2 tasak málnaízű pudingpor
7 dl málnaízű szénsavas üdítő
3 evőkanál cukor
ha szükséges, piros ételfesték
A pudigporokat összekeverjük a cukorral és felfőzzük az üdítővel.
Ha nem elég piros, tehetünk bele egy kevés piros ételfestéket. Kevergetve kihűtjük.
Mikor már nem meleg, egyenletesen a túrókrémre simítjuk.
Pár órára tűtőbe tesszük, utána szépen szeletelhető.
(Az ételfesték használatától nem kell félni, ma már többféle növényi alapú színező kapható)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése