2015/02/18

Párolt hajdina (pohánka)

Erőteljes íze, illata miatt (talán a dióra hasonlít) sokan nem szeretik, pedig rendkívül egészséges.
Hasonlóképpen készítjük, használjuk, mint a rizst.


4 személyre 20-25 dkg hántolt hajdinát egy nagyobb fej, apróra vágott hagymával kevés olajon megpirítunk.
Felöntjük vízzel, vagy húsleves lével, adunk hozzá sót, ízlés szerint őrölt borsot, csipetnyi majorannát és bazsalikomot, esetleg kakukkfüvet. Beborítva puhára főzzük.
Párolt zöldséggel önálló fogásként is finom, de adhatjuk köretként húshoz, halhoz.
Készíthetjük úgy is, hogy az olajon megpirított hagymát utólag keverjük a készre főtt hajdinához.


(az Életfa Élelem -nek van hántolt, konyhakész, főzőtasakos hajdinája, azt még gyorsabban, egyszerűbben elkészíthetjük.)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése