Hozzávalók a nagyobb tortaformához:
2 csomag gesztenyemassza (2x25 dkg)
15 dkg darált háztartási keksz
5 dkg olvasztott vaj
10 dkg porcukor
kevés tej
A fagyasztott gesztenyemasszát kiolvasztjuk, majd a keksszel és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
A tortaforma aljára egyenletesen rányomkodjuk. (Tejből éppen csak annyit adjunk hozzá, hogy formálható legyen a massza.)
Krém:
2 csomag vaníliás pudingport a szokásos módon (de csak 2 evőkanál cukorral) megfőzünk.
20 dkg vajat, 20 dkg porcukrot és 1 csomag vaníliáscukrot habosra kavarunk, majd apránként hozzákeverjük a kihült pudingot. Jól kikeverjük.
(vagy 1 tasak Házi Krémes krémport 9 dl tejjel és egy Expressz Zselatin Fix-el habosra keverünk)
A vaníliás krém felét a gesztenyés alapra kenjük.
Kevés rummal (vagy aromával) izesített hideg feketekávéba babapiskótákat mártogatunk és a krémre rakosgatjuk. Erre rákenjük a vaníliás krém másik felét.
Egy nagy doboz (5 dl) habtejszínt, 1 evőkanál porcukrot és 2 csomag habfixálót kemény habbá verünk és rásimítjuk a vaníliás krémre.
Tetejére étcsokoládét reszelünk.
Néhány órára tegyük hűtőbe, utána szépen szeletelhető.
Köszönöm
VálaszTörlésNagyon szívesen, kedves Mária :) Örülök, ha tetszett a recept :)
Törlés