2014/03/16

Bacon-ös lepcsánka / tócsni

Hozzávalók: 
1 kg krumpli, liszt (lehet teljes kiőrlésű is), 2 tojás, 1 csomag kockázott bacon szalonna, 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, mustár, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A meghámozott krumplit lereszeljük. Hozzáadjuk felvert tojásokat, majd az egészet annyi  liszttel keverjük össze, hogy tészta állagú masszát kapjunk. Sóval, őrölt borssal és ízlés szerint mustárral, apróra vágott vörös és fokhagymával ízesítjük és belekeverjük a kockázott bacon szalonnát.
Evőanállal a forró olajba teszünk egy adagot, szétlapítjuk, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.
Tálaláskor tejfölt kínálhatunk hozzá.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése