2014/03/16

Almás pulykacomb

A pulykacombfiléket (két nagyobbat vagy három kisebbet) megmossuk, leszárítjuk és sóval, valamint  ízlésünknek megfelelő fűszerrel beszórjuk. 1 liter tejbe belepréselünk 1 kisebb fej fokhagymát. Beletesszük a befűszerezett húst, eligazgatjuk hogy a fokhagyma mindenhol érje. Lefedjük és egy éjszakára (de legalább pár órára) hűtőbe tesszük. Másnap a húst kivesszük a fokhagymás tejből, lecsepegtetjük és sütőtálba tesszük. 4-5 almát (és 2-3 közepes vöröshagymát) megtisztítunk, negyedekbe vágjuk és a húsdarabok közé rakjuk. Egy kevés vizet (vagy még jobb ha húslevest) alá öntünk, a tálat lefedjük (pl alufólia), forró sütőbe tesszük és a húsokat néha átfordítva ropogós pirosra sütjük (ha már puha a hús, vegyük le a tálról a fedőt ).
Párolt rizs vagy krumplipüré illik hozzá leginkább.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése