2013/12/07

Ünnepi saláta

Egy régi kedves, orosz származású munkatársam receptje ez is.

Hozzávalók:
2 nagyobb alma
10 dkg mazsola
10 dkg dió
1 doboz ananász konzerv
1 doboz kukoricakonzerv
majonéz
só, bors

A mazsolát mossuk át, majd áztassuk be meleg vízbe, hogy kissé megpuhuljon. 10 perc után öntsük le a levét.
Az ananász – használhatunk friss gyümölcsöt is - és a kukorica levét szűrjük le.
Az almákat tisztítsuk meg és kb 1 cm-esre kockázzuk fel.
A diót is aprítsuk kisebb darabokra.
Öntsünk össze mindent egy üvegtálba, locsoljuk meg egy kevés sóval, borssal ízesített majonézzel, lazán keverjük át, majd fogyasztásig tegyük hűtőbe, had érjenek össze az ízek. Sültek mellé finom, különleges ízhatású saláta, de önállóan, akár előételként is fogyaszthatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése