Hozzávalók:
1 szép nagy kakas feldarabolva
füstölt szalonna (kb 15 dkg)
3 nagy fej vöröshagyma
néhány gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál édesnemes/csemege törött paprika
só, bors, őrölt kömény
1-2 paprika és paradicsom
A felhevített bográcsban zsírjára pirítom a felkockázott szalonnát, hozzárakom az összevágott vöröshagymát.
Amikor a hagyma is kapott már egy kis színt, rárakom a húsdarabokat. Néha átforgatva kicsit körbepirítom. Mikor kezd zsírjára visszasülni, megszórom a törött paprikával, jól elkeverem és felöntöm annyi vízzel, amennyi szűken ellepi. Sóval, borssal, kevés őrölt köménnyel fűszerezem, belenyomom a fokhagymagerezdeket és lassú tűzön, hogy épp csak egy picit rotyogjon, gyakran átkeverve, rövid lével párolom. Közben darabolok bele pár paprikát és paradicsomot is, és csak akkor öntök hozzá egy-egy kevés vizet, ha nagyon szükséges. Az a lényeg, hogy jó sűrűbb szaftja legyen. Mikor háromnegyedére megpuhult a hús, hozzáöntök 2 dl száraz vörösbort és készre főzöm.
Sós vízben főtt krumplival vagy nokedlivel körítve tálaljuk.
Ha különlegesebb alkalomra készül, köretként túrós csuszát, vagy túrós lúdgégét adjunk.
a hétvégén kipróbáljuk.köszi az ötletet
VálaszTörlésÖrülök, hogy megtetszett a recept, remélem, jól sikerül a próba :)
VálaszTörlés