2013/09/25

Erdélyi rakott palacsinta (túrós-meggyes)



Szokásos módon palacsintákat sütünk.
1 nagy pohár tejfölt kikeverünk egy cs. vaníliás cukorral, 1 evőkanál cukorral és 1 tojás sárgájával.
A kisütött palacsintákat megtöltjük a következő töltelékkel:
fél kg túrót áttörünk egy mokkáskanálnyi sóval, 10 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és 2 tojássárgájával, majd belereszeljük egy kisebb citrom héját és hozzá keverünk 2 kanál vanília ízű pudingport.
 A 3 tojás fehérjét pár csepp citromlével nagyon kemény habbá verjük és összeforgatjuk a túróval.
 A túrót megszórjuk összevágott meggybefőttel.
A megtöltött palacsintákat ketté vágjuk.
Egy sütőformát kevés olajjal kikenünk és belerétegezzük a fél palacsintákat úgy, hogy az egyik sort kicsit fedje a másik. Rákenjük a tejfölös krémet és előmelegített sütőben addig sütjük, míg egy kis színt nem kap.
Kockára vágva, porcukorral meghintve kínáljuk. 
Meggy helyet készíthetjük mazsolával is.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése