Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):
Keksz:
365 g zabkeksz (Győri Édes)
7 dkg olvasztott vaj (én teavajat tettem bele)
Sajtkrém:
625 g Philadelphia krémsajt (5 db 125 g)
25 dkg cukor
1 tk vanília aroma
3 tojás
Málna:
75 g málna
1,5 ek cukor
Elkészítés:
- A zabkekszet aprítsuk morzsává és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Kavarjuk össze a vajat és a kekszet és nyomkodjuk bele a tortaformába.
- 180 °C-on 10 percig süssük elő.
- A krémsajtot habverővel habosítsuk kb 3 percig, majd adjuk hozzá a cukrot és a van.aromát.
- A krém közepébe üssünk egy tojást és a habverővel keverjük addig, amíg homogén nem lesz, de csak a körülötte lévő krémmel. A többi krémmel egy lapáttal forgassuk össze.
- Ugyanígy járjunk el a másik két tojással.
- Ha kihűlt a kekszalap, öntsük rá a krémet.
- Óvatosan üssük a munkalaphoz a tortaformát, és a feljövő buborékokat szúrjuk ki egy fogpiszkálóval.
- A málnát főzzük össze a cukorral. Ha kész egy szűrőn passzírozzuk át.
- A krém tetejét málnával pöttyözzük be és egy fogpiszkálóval húzzuk szét.
- Az alját és az oldalát 4-5 rétegben burkoljuk alufóliával. Ahol van a széle az alufóliának, ott kössük meg egy madzaggal, hogy a víz ne folyjon be.
- Forraljunk vizet, majd egy nagyobb tepsibe öntsük bele. (Nem kell sokat beleönteni, kb 0,5l!!)
- Majd helyezzük bele a sajttortánkat.
- Előmelegített sütőben, 165°C-on süssük 65 percig, 30 perc elteltével a tetejét fedjük be alufóliával és így süssük tovább.
- Hagyjuk kihűlni és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- Másnap a maradék málnával tálalva fogyasszuk.
Elkészítési idő: 2 óra
Sütési idő: 10 perc és 65 perc
Sütési hőfok: 180°C majd 165°C
* Nagyon finom sajttorta, először, de nem utoljára készült nálunk :)
Szandi, köszönet ezért a finomságért ! :)
A díszítés jól indult, de a végeredmény, mint ahogy a fotókon is látszik, hagyott némi kívánnivalót maga után (mivel az én tortaformám a régi, csak 21 cm-es, így a töltelék vastagabb , sütés után is egy picit lazább, talán ezért folyt meg benne jobban a málnaöntet), így már csak ezért is meg kell ismételni :)
Én az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy a Győri zabkeksz helyett Detki Almás Zab Álom kekszet használtam.
Az utolsó morzsáig elfogyott :)
Nagyon nagyon szép lett! :)) Ügyes vagy!!
VálaszTörlésAnnyira örülök, hogy ízlett!:)
Sok boldog születésnapot kívánok Olinak:)
Hát, elég kövér pók hálója lett a minta ;D viszont NAGYON fincsi volt a torta !
VálaszTörlésKöszi a család nevében is :)
Köszi, átadom :)
Nagyooon örülök neki:)) szívesen, máskor is :P
Törlés