Hozzávalók 4 személyre:
fél kg marha gulyáshús (lábszár vagy nyak a legjobb)
1 evőkanál zsír
1 jó nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
fél kg krumpli
1-1 zöldpaprika és paradicsom (ki szereti, tehet bele erős paprikát is)
2-2 sárga- és fehérrépa
só
őrölt bors
köménymag
1-2 gerezd összezúzott fokhagyma
külön elkészített csipetke
A hagymát apróra összevágjuk és a zsíron üvegesre fonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a
pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, majd rárakjuk a kockára vágott húst, közben gyakran megkeverjük. Kicsit pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel hogy bőven ellepje a húst. Sózzuk, borsozzuk és a többi fűszert is beletesszük Amikor a hús már puhulni kezd, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a vékony hasábokra vágott zöldséget - ez utóbbi az alföldi gulyás jellegzetessége. Együtt addig főzzük, míg majdnem teljesen megpuhul, és tálalás előtt még belefőzzük a házi készítésű csipetkét.
Friss, puha kenyérrel fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése