2013/08/01

Sajtos bolognai mártással töltött cukkini


3 közepes cukkinit megmosunk és a belsejüket kivájjuk. A cukkini "csónakok" belsejét ízlés szerinti fűszerrel megszórjuk és margarinnal vagy olajjal kikent tepsibe tesszük őket.


Készítünk egy adag bolognai mártást  és összekeverjük 5-10 dkg reszelt sajttal.

 A ragut beletöltjük a cukkinikbe, paradicsomszeleteket teszünk rá, megszórjuk fűszerrel, megkenjük tejföllel és bőven megszórjuk reszelt sajttal.


Forró sütőben először alufóliával letakarva puhára, majd a fóliát levéve pirosra sütjük. Párolt rizzsel körítve tálaljuk. A rizst meglocsolhatjuk a cukkinik alatt összegyűlt finom szafttal.




2 megjegyzés:

  1. Fúúú, nagyoon jól néz ki!! Ezt a töltött cukkinit én is ki fogom majd próbálni!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom rizs nélkül is :)

    VálaszTörlés